Lanýže v Bellevue
Gourmet & Cestování

Lanýže v Bellevue

Lanýžová sezóna je tu. Luxusní houby rostoucí pod zemí opět ohromí světovou gastronomickou scénu. 

Černé a bílé lanýže z italského Piemonte patří mezi ty nejkvalitnější. Právě do Piemonte se brzy vydají zástupci restaurace Bellevue, aby vlastnoručně vybrali a přivezli ty nejlepší kousky do kuchyně Bellevue. Letošní úroda je dle jejich slov velice povedená a hosté se mají na co těšit.

Šéfkuchař Marek Šáda připravil menu, kde v každém chodu staví lanýže do jiné role. Vzniká tak krásné propojení podzimních chutí a této gastronomické delikatesy.

Restaurace Bellevue bude lanýžové menu podávat od 14. do 26. listopadu 2017:

 

Amuse bouche

Terina z kachních jater a králíka, vlašské ořechy, černé lanýže

Raviola s bio vejcem, ricottou a kadeřávkem, bílé lanýže

Mušle Sv. Jakuba, těstovinová rýže, bisque a černé lanýže

Telecí svíčková, brzlík, topinambur, Périgourdine omáčka, bílé lanýže

Lehce zapečený Brie de Meaux, pistácie, med, černé lanýže

Éclair, Piemontské lískové oříšky, Moscato , bílé lanýže

 

BELLEVUE

 

 

podobné články