Jahodově-bylinkový červnový Mlýnec
Gourmet & Cestování

Jahodově-bylinkový červnový Mlýnec

Červen je v restauraci Mlýnec ve znamení jahod a čerstvých bylinek. Celé degustační menu je umělecky pojaté s nádechem tajemna. Na první pohled obyčejné, sladké a zralé jahody získávají důležitou úvodní a závěrečnou roli v originální kombinaci s vybranými surovinami. 

Začátek menu nabídne Foie Gras paté s již jahodami, angreštem a jablkem. V dalších dvou pokrmech již zastupují léto bylinky. V prvním případě koriandr v kombinaci s heringem a v druhém tymián, který doplňuje grilovanou kotletu z přeštíka.

Foie gras paté, jahody, angrešt, jablko

Ceviche z heringu, okurka, červená paprika, koriandr, tapioka chips

Grilovaná kotleta z přeštíka, casoulet, tymian jus

Zmrzlina z černého česneku a vanilky, spálená čokoláda, jahody, citronový cake

 

Čerstvé bylinky dokáží divy ve spojení se správnými surovinami. K docílení letní chutě je posledním chodem Zmrzlina z černého česneku a vanilky, spálená čokoláda, jahody, citronový cake.

Není náhodou, že jahody jsou na začátku a na konci menu, současně proložené chody s čestvými bylinkami. V restauraci Mlýnec vědí, jak čarovat s místními surovinami a českými chuťovými pohárky. 

Restaurace Mlýnec, Novotného lávka 199/9, Praha 1 - Staré město, tel.: 277 000 777, www.mlynec.cz 

podobné články